Ήλιος και προστασία: Τι πρέπει να γνωρίζεις
28 Jun

Ήλιος και προστασία: Τι πρέπει να γνωρίζεις

Posted By: Kathrin Times Read: 138

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ήδη οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει τις πρώτες εξορμήσεις στην παραλία.  Όσο απολαυστικός και να είναι ο ήλιος εγκυμονεί κινδύνους για την επιδερμίδα και την υγεία μας. Αξίζει λοιπόν να έχεις κατά νου ότι τα αντιηλιακά πρέπει να  προσφέρουν ασφαλή ηλιοπροστασία, μοναδική φροντίδα και φυσικά υπέροχο μαύρισμα!


Εκτός από το σώμα δεν πρέπει να ξεχνάς το πρόσωπό σου, είναιευαίσθητο και δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς προστασία.

 

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας προτείνει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Ο ακριβής δείκτης προστασίας που χρειάζεσαι κυμαίνεται ανάλογα με το σε πόση ώρα καίγεσαι από τον ήλιο. Αν το δέρμα σου καίγεται σε 15 λεπτά τότε ένα αντιηλιακό με δείκτη 30 θα καθυστερήσει το κάψιμο για 15 λεπτά x 30 = 450 λεπτά, δηλαδή για 7,5 ώρες. Όμως, καθώς οι καιρικές συνθήκες έκθεσης και οι δραστηριότητες διαφέρουν, συνίσταται να βάζετε αντιηλιακό κάθε 2 ώρες. Το δέρμα  χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να απορροφήσει το αντηλιακό, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Η εφαρμογή του πρέπει να είναι το πρώτο σου μέλημα πριν πάτε στην θάλασσα.(link sun body)

 

 Ένα σύνηθες λάθος πουκάνουμε είναι να ξεχνάμε πως τα χείλη και τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη και αυτάαπό προστασία.

 

Επειδή στην παραλία θέλεις τη δροσιά σου, από την τσάντα θαλάσσης σου δεν θα μπορούσε ναλείπει το νερό προσώπου.

 

Φυσικά, δεν πρέπει να αμελείς την προστασία της επιδερμίδαςσου μετά την έκθεσή σου στον ήλιο. Όταν τελειώνεις τη ηλιοθεραπεία, χρειάζεσαικάτι δροσιστικό και πλούσιο για να σε ενυδατώσει

 

Μην παραλείψεις να προμηθευτείς ένα προϊόν για το τσίμπημαζωυφίων και τσουχτρών, κανείς δε θέλει να χαλάσει η διάθεση του μια μέρα στηθάλασσα από το τσίμπημα κάποιου ζωυφίου, αλλά αν αυτό συμβεί, με το κατάλληλοπροϊόν ο πόνος μετριάζεται, οπότε ο «επιτιθέμενος» μπορεί στη συνέχεια νααπολαύσει τις χαρές της θάλασσας.


 

Καλό καλοκαίρι!!

PharmacyOnline.gr © 2017


Powered by Bear in mind